Siste nytt fra Eliteserien

Ullern har nesten ikke spillere igjen, Ready ser sterke ut. Det er fortsatt en god stund til neste sesong, men allerede nå har flere spillere skiftet beite. Vi har tatt en prat med alle lagene i Eliteserien for å høre hvordan ståa er anno mai 2021!

Kommentar fra trener om sist sesong: Vi sitter igjen med en god følelse etter sesongen, som ble avsluttet på en spesiell måte. Vi henger med i toppen frem til vi må ut i karantene rundt nyttår, og får to tøffe påfølgende matcher mot Stabæk og SSK rett i etterkant som gjør at vi havner litt bak de tre lagene i topp. Finner tilbake til formen vi hadde store deler av sesongen før jul under de to siste kampene som blir spilt av serien, så tror vi kunne gjort bra fra oss i et sluttspill.

2021/22-sesongen:
Nye spillere: Didrik Land (tilbake etter ett år uten bandy), Andreas Sletta (fra Ullern)
Spillere ut: Christoffer Norgren (Sverige), Henrik Brosø (Strømsgodset)
Noen usikre?
Trener: Ove Ronny Nørgaard, Anders Olsen, Rune Stærkeby
Målsetninger neste sesong: Interne, men vi ønsker å utvikle oss hvert år, og skal være med å kjempe i toppen neste sesong også.


Kommentar fra trener om sist sesong: En sesong preget av at spillerstallen kom sent på plass og at Covid-19 vanskeliggjorde gode forberedelser. Alderen på laget var svært lav og med flere norske, lovende spillere enn på lenge. Disse vil blomstre enda mer i kommende sesong. Treningsgruppen ble etterhvert meget solid og bra, og prestasjonene tok seg gradvis opp mot slutten av sesongen. Det svingte voldsomt, men potensialet i stallen er veldig bra.

2021/22-sesongen: Vi har i dag 19 spillere på kontrakt. Ønsket er 24 spillere, hvor åtte SKAL holde junioralder.
Nye spillere: Fredrik Grenan (Stabæk), Edvard Os (Skeid)
Spillere ut: Even Lübeck (Ullevål), Nicolai Fredriksen (Snarøya), Jørn Hunvik (Stabæk), Nicolai Salin (Borås), Atle Haug (legger opp)
Noen usikre?
Trener: Alexander Pladsen – får med seg Nikolai Due og Torstein Nævestad som assistenttrenere.
Målsetninger neste sesong: Sluttspillplass.


Kommentar fra trener om sist sesong: Vi er godt i gang med trening, og troppen er svært motivert. Masse bra energi etter en strek siste halvdel av sesongen.

2021/22-sesongen: I utgangspunktet er troppen den samme som i fjor.
Nye spillere: Foreløpig ingen nye spillere inn, men vi har en 2-3 prosjekter vi jobber med.
Spillere ut: Enn så lenge ingen
Noen usikre? Patrick Holm er litt usikker, men trener for fullt. Kristian Andersen har søkt studier i Trondheim, men usikkert om han kommer inn pr dato.
Trener: Bent Gommerud og Robert Arnesen er med videre.
Målsetninger neste sesong:


Kommentar fra trener om sist sesong: Vi er godt fornøyd med det vi fikk til i fjor. Vi hang bra med i mange av kampene, og med litt mere marginer kunne vi fort hatt et par poeng til. Da seriespillet ble stoppet hadde vi fortsatt gode muligheter til å nå den siste sluttspillplassen. Og det var det vel ikke mange utenom Skeid som trodde på. På den tellende tabellen etter halvspilt serie, tror jeg vi havnet på niende plass. Vi var godt forberedt på at det ville bli en tøff sesong, og stemningen i troppen var veldig bra hele veien.

2021/22-sesongen:
Nye spillere: Vi håper først og fremst på å beholde de vi har. Et par spillere som har vært med tidligere, men ikke hadde mulighet sist sesong er riktig nok på vei tilbake. De spillerne som vil komme til Skeid er de som ønsker å spille på høyt nivå, men kanskje ikke har tid til å bruke 4-5 dager i uka på fellestreninger. Det er det rom for hos oss, og egentlig eneste mulighet for oss til å ha et lag.
Spillere ut: Vi kommer til å gjøre det vi kan for å beholde de som var med i fjor. Dessverre har Edvard Os valgt å gå til Høvik, hvor han også har mulighet til å spille juniorbandy. Det er selvsagt veldig synd for oss. Han hadde en enorm utvikling i fjor, og han kommer til å bli savnet. I tillegg har Christian Båheim flyttet til Tønsberg, og blir derfor ikke med neste sesong.
Noen usikre? Vi har jo ikke det yngste laget i serien, så det vil selvsagt være noen som tenker på om det er på tide å gi seg. Men, ikke hørt noe konkret ennå. Som en konsekvens av at 1. divisjon ikke ble spilt i fjor, fikk vi inn noen nye spillere rett før seriestart. Vi er nok litt usikre på om disse fortsetter hos oss, men håper selvsagt at de blir i Skeid.
Trener: Skeid ønsker samme løsning som forrige sesong, men det er ikke helt avklart ennå.
Målsetninger neste sesong: Uten junioravdeling, og med begrenset midler til å hente nye spillere, blir også neste sesong en kamp for å overleve. Målsettingen blir å unngå direkte nedrykk, og kanskje med litt flyt, kjempe om en sluttspillplass.


Kommentar fra trener om sist sesong: I stort var det en bra sesong fra oss. Det tok litt tid å komme i gang og finne spillet vårt. Vi fikk ikke så mange treningskamper og satt i karantene rett før start. Men etterhvert satt spill og relasjonene med hverandre og vi må vel være fornøyd med den posisjonen vi hadde da sesongen ble avsluttet.

2021/22-sesongen:
Nye spillere:
Spillere ut:
Noen usikre? Det er for tidlig for oss å si noe om spillere inn og ut foreløpig. Det meste er på plass iht. spillere inn og ut men det er noen avklaringer vi vil gjøre før dette er offisielt
Trener: Jeg (Thomas Moen) skal trene laget videre og noen nye ansikter kan det også bli i trenerteamet.
Målsetninger neste sesong: Litt avhengig av spillerstall vil det være, men i Solberg forventes det alltid at vi kjemper i toppen. Sånn skal det være og vil bli neste sesong også


Kommentar fra trener om sist sesong: Jeg syns vi gjorde en helt ok sesong. Vi styrer spillet i de fleste kampene og prøver å spille offensiv bandy. Flere av våre yngre spillere hadde fin utvikling underveis i sesongen. Det vi ikke er fornøyde med er tap hjemme på Plassen mot Ready og Solberg.

2021/22-sesongen:
Nye spillere: Jonathan Saraby (Ullern), Jon Harstad Brækken (fra junioravdeling)
Spillere ut: Markus Fremstad (Frillesås), Eirik Halvorsen, Aleksander Nygård (legger opp/tar pause)
Noen usikre? Ole Kristian Sauar (muligens studier i Trondheim)
Trener: Bjørn Buskqvist. Får med seg Anders Christensen og Nikolay Hauger på sidelinjen.
Målsetninger neste sesong: Å vinne klubbens 25. NM-gull. På reisen dit sikter vi også inn på å vinne serien.


Kommentar fra trener om sist sesong: Det ble en annerledes og vanskelig sesong. Vi ønsket være i toppen, og det klarte vi. Så fornøyd med resultatet. Spillemessig var vi i perioder veldig gode, og andre perioder vi ikke helt hadde flyten i eget spill. Så det er noe som man ønsker å videreutvikle og jobbe videre med.

2021/22-sesongen:
Nye spillere: Daniel Zeilon og Christoffer Carlström (Ullern), Gustav Eriksson (TB Västerås)
Spillere ut: Martin Bjerkely (lagt opp), Tim Zenoud (tilbake til Sverige)
Noen usikre?
Trener: De må nok overleve undertegnede (legenden Boschi) et år til på sidelinjen som trener 😉
Målsetninger neste sesong: Målsettingen blir å fortsatt være i toppen, samtidig som vi ønsker utvikle og forbedre eget spill. Det å bli mer komfortabel med ball i laget og ha større ballinnehav.


Kommentar fra trener Christer Lystad om sist sesong: Vi spilte vel som forventet under forrige sesong. Kom litt sent i gang da være russiske spillere kom sent til landet grunnet sen saksbehandling. Pandemien gjorde vel sitt at vi ikke fikk ut vårt fulle potensial, men det var sikkert det samme for de fleste lag.

2021/22-sesongen:
Nye spillere: De er muntlig enige med en russisk spiller som spilte i superliga forrige sesong. De venter på å få signert kontrakten tilbake.
Spillere ut: Andrei Gerasimov (tilbake til Russland), Sivert Byvold (Trondheim)
Noen usikre? Sigurd Strømnes
Trener: Anton Olsson og Christer Lystad
Målsetninger neste sesong: Komme blant de seks første og deretter til minst semifinale.


Kommentar fra trener om sist sesong: Tabellen lyver ikke og klubben ikke fornøyd med utfall iht spillergruppe.

2021/22-sesongen:
Nye spillere: Ingen, enn så lenge.
Spillere ut: Marcus Lagerbäck (Trondheim), Kristian Maryashin (Trondheim), Andreas Sletta (Drammen), Daniel Zeilon (Ready), Christoffer Carlström (Ready), William Palmblad (Sverige), Jonathan Saraby (Stabæk)
Noen usikre? Christian Waaler
Trener: Ikke signert noe trener enda.
Målsetninger neste sesong: Målsetningen settes senere i år med bandystyret, spillergruppa og trener i samråd.


Kommentar fra trener om sist sesong: Ut i fra forutsetningene mtp Covid19, isproblemer på Bergbanen frem til 3.serierunde og alle skadene vi hadde, så var det hele helt som forventet og ok. Tross alle utfordringene vi møtte på så ble det en veldig sammensveiset gruppe, og det er absolutt noe å ta med seg videre, samt bygge videre på.

2021/22-sesongen:
Nye spillere: Greger Svenn (Kungälv), Even Lübeck (Høvik), Jesper Gadderud (Jönköping). I tillegg jobbes det aktivt med noen interessante spillere, så får vi se om det går i boks eller ikke.
Spillere ut: Aleksander Smerkerud (legger opp), Erik Sørensen (studier i Trondheim)
Noen usikre?
Trener: Sondre Hammerstad.
Målsetninger neste sesong: Holdes enn så lenge internt.