Siste nytt fra Dameserien

Vi har snakket med damelagene og fått tanker og betraktninger fra forrige og kommende sesong.

Kommentar fra trener om sist sesong: Uti fra forutsetningene er jeg veldig fornøyd med sist sesong, selv om det ble som det ble. Veldig lenge siden vi har hatt så stabilt godt oppmøte på treninger, og fremgangen begynte å synes på banen etterhvert.
2021/22-sesongen: Jentene har så vidt startet med barmarkstreninger innenfor smittevernsreglene
Nye spillere: Et par som etterhvert kommer opp i dameklassen. Disse kommer nok til å alternere med å spille på damelaget og småguttelaget her i Drammen Bandy
Spillere ut:
Noen usikre? Kaja Mjøs vurderer flytting pga studier. så er muligens noen litt i tenkeboksen
Trener: Ser ut til at jeg fortsetter på trenersida, ved hjelp av Ruth Eline Borge og Lene Aamodt som spillende hjelpetrenere.
Målsetninger neste sesong: Målsetning må være å blande seg inn blant topp tre. Tror Ready blir sterke til vinteren, i tillegg til at Høvik og Stabekk blir like tøffe som før.


Kommentar fra trener om sist sesong: Etter lite is og en rufsete start i sesongoppkjøringen kom vi bra gjennom serien etter forutsetningene. Vi gjennomførte sesongen uten flere av våre mest erfarne spillere på banen, og jobbet mye med å sikre forsvarsspillet. Dette lyktes vi veldig godt med.
Det var leit at sesongen ble avsluttet. Samtidig kunne vel ingen forutse det – men flere kamper i internasjonal periode (da det ikke skjedde noe som helst) ville sikret halvspilt serie..
2021/22-sesongen: Vi er godt i gang med ny sesong, med de første istreninger gjennomført.
Nye spillere: Flere spillere skal på utplasseringer, mens flere er ferdige med militærtjeneste osv – laget vårt er ungt, men vi har en stor stall, så det ser bra ut så langt.
Spillere ut:
Noen usikre?
Trener: Foreløpig ingen endringer i lagledelse / trenerrollen.
Målsetninger neste sesong: Vi er både regjerende serie- og norgesmestere, og målet kommende sesong er å holde den posisjonen 🙂


Kommentar fra trener om sist sesong: Stabæks damelag hadde en flott sesong i fjor hvor vi først og fremst fremstod som bedre trent. Vi hadde innledningsvis en litt «trøblete» start i serien, men her knakk vi et par koder sammen og kom raskt på rett kurs. Vi vant i Vikingskipet, vi ledet serien halvveis når sesongen ble avlyst da det var 3 kamper som ikke var gjennomført. De utestående kampene hadde ikke hatt noen betydning for resultatet på toppen. Vi scoret 80 mål og slapp inn 19. Noe som sier sitt.
2021/22-sesongen:
Nye spillere: Beate Bjølgerud Nygaard melder seg muligens på igjen. Ellers har vi tatt opp noen yngre spillere som nå hospiterer på a-laget med tanke på fremtiden.
Spillere ut: Ingen foreløpig
Noen usikre? Alltid noen som er usikre pga jobbsituasjon. Vi har en «høy» snittalder og graviditet er alltid et usikkerhetsmoment av den gode sorten.
Trener: Liten konkurranse her, så det blir som i fjor. Meg, Frank Siewert.
Målsetninger neste sesong: I Stabæk er målsetningen alltid gull i serie og NM. Utfordringen blir å gjenskape de gode prestasjonene vi hadde i fjor. Vi er i gang med barmark for å komme best mulig forberedt til årets sesong


Kommentar fra trener om sist sesong: Lagets prestasjoner er stadig stigende. Vi spilte mye god bandy, scoret i alle kamper, bortsett fra en og fikk en storseier. Slet med tynn stall og spilte en kamp med undertallig lag hele kampen….
2021/22-sesongen:
Nye spillere: Status for spillerstallen er at vi er på utkikk etter forsterkninger på isen og på sidelinjen. Mathias Stavis er interessert i spillende trenerjobben, men sliter med kromosomfeil.
Spillere ut: Vi vet mer om spillerstallen når samordna opptak er avsluttet til sommeren. Vi har mye smarte spillere som prioriterer studier, som vi nok dessverre mister til NTNU.
Noen usikre?
Trener:
Målsetninger neste sesong:


Kommentar fra trener om sist sesong: Jeg Mener vi klart oss OK. Vi gjorde noen bra kamper som viser at potensialet finnes der. Men at vi må være mer fokuserte på oppgaver i kamp og på trening, og få til det egne spillet som vi trener på – ikke bare på trening, men også i kamp.
2021/22-sesongen:
Nye spillere: Hedda Hulbaklien Bakke kommer fra Høvik. Hun er en spennende spiller med mye fart på skøyter. Hun forsterker laget. Nora Amundsen, Nora Karoline Tvedt, Linnea Mouhleb og Eira Tonna kommer fra egne ledd. De trente litt med oss i slutten av forrige sesong på is og er nå tatt opp fast i treningsgruppen til kommende sesong.
Margrete Johnsen Lunstrøm og Alma Møllmann Sand er to spillere som trente med oss hele forrige sesong, men fikk ikke spilt kamper pga alder. Begge regner jeg med å ta plass i start 11-en kommende sesong.
Spillere ut:
Noen usikre? Antonella Pino (studier fremover), Signe Danielsen Øgrim (mulig studie i Nederland), Julia Eckhoff (studier fremover).
Trener: Håkan Walldén fortsetter som hovedtrener. Med seg får han Nils Sætrang samt Linus Walldén
Målsetninger neste sesong: Målsetting kommende sesong er sluttspill. Noe jeg har stor tro på med tanke på hvordan slutten på forrige sesong så ut for oss vi fikk trent bra da serien ble satt på vent. Samt at vi har flere spillere fra egne rekker som jeg mener forsterker laget.
Vi er i gang med barmark fordelt på yngre og eldre spillere. De eldre kjører egentrening. Det fungerer bra, men vi håper å få trene samlet snart


Kommentar fra tidligere trener Nora Bakke om sist sesong: Denne sesongen har vært unik og vi er stort sett fornøyd. Spesielt for denne sesongen er at vi har fått mange nye spillere og har stilt med fullt lag på hver kamp. De nye spillerne har hatt en bratt læringskurve i både skøyteferdigheter og spilleforståelse, noe vi syns er veldig kult.
Det var synd at vi ikke fikk spilt de siste kampene da vi følte at vi var i flytsonen og hadde stor progresjon på slutten. Vi får bare spare på kruttet og komme sterkere tilbake neste sesong!
2021/22-sesongen:
Nye spillere: Keira Fredriksen, Ingrid Steensland Hoelsæter, Marthe Røren Hellum, Tomine Lysaker Sanden, Julie Storvik, Emilie Aulie, Suna Aadahl Karikoski
Spillere ut: Nora K. Bakke
Noen usikre?
Trener: Tuva Askmann Nærby
Målsetninger neste sesong: Målsetningen neste sesong er å få til godt samspill i laget (på tross av mange ulike nivåer) og å kvalifisere oss til sluttspillet.


Kommentar fra trener Iskander Nugmanov om sist sesong: Jeg synes det var et steg opp for damelaget sist sesong. Det viktigste var at jentene var veldig seriøse på trening og jobbet hardt! Ready har veldig mange talenter på damesiden, og min mening er at vi virkelig kan bli best.
2021/22-sesongen:
Nye spillere:
Spillere ut:
Noen usikre? Vi har akkurat begynt å trene sammen, og stemningen i troppen er god. Det er vanskelig å si noe nå om noen ikke blir med neste sesong. Jeg håper ingen slutter.
Trener: Det er fortsatt litt usikkert. Vi jobber med saken om hvem som skal bli med i trenerteamet.
Målsetninger neste sesong: Målsetningen er alltid seier og gull.