Bruttotroppen til A-landslaget

Skrevet av forbundskaptein Rickard Fritjofsson, NBF. VM i Irkutsk 11.-17. oktober 2021 er fortsatt usikkert, men avklares forhåpentligvis innen få uker. VM i Syktyvkar mars/april 2021 ble også utsatt og er av FIB berammet til 27. mars – 3. april 2022. Inför säsongen 2021/2022 med flera mästerskap och samlingar väljer vi att ta ut en större observationstrupp. Dels för att säkra oss bra tränade spelare inför mästerskapen, men även för att skapa en konkurrenssituation på varje position i laget. 16 spelare tas ut till varje mästerskap och konkurrensen är minst 2 spelare på varje position, vilket betyder att det är minst 32 spelare som slåss om 16 platser. Vi önskar även att ha flera unga spelare under uppsikt som sakta, men säkert skall utvecklas till duktiga internationella bandyspelare. Vi har två norska spelare som tar steget över till Sverige i år, Fremstad till Frillesås och Mofjell till Gripen. Sedan tidigare finns Hagberg i Broberg, Callander och Høydahl i Gripen och Røine i Rättvik. Det finns även flera unga spelare i både Norge och Sverige som knackar på dörren till landslaget vilket gör framtiden väldigt spännande. Väljer även att tänka nytt och lyfter in 3 spelare utifrån som har etablerat sig i Norge under många år. Det handlar om Felix Ljungberg och Daniel Zeilon från Ready, samt Alexander Serov från Mjöndalen. Blir dem spelklara med norsk medborgarskap så konkurrerar dem på samma villkor som alla andra spelare. Rutin blir viktigt och Christer Lystad (132 A) som är Norges meste landslagsspelare genom tiderna är tillbaka i observationstruppen. Tyvärr är pandemin begränsande, men hösten kommer bestå av tester och samlingar när tillfälle ges, för att sammansvetsa truppen och sätta en kort och långsiktig plan för landslaget och norsk bandy. Observationstruppen 42 spelare per juni 2021: Keepere: Christoffer Silius, Ullern Brage Nicolai Stranden Lae, Vänersborg Lars August Askheim, Ullern Ole Tobias Fevang, Solberg William Nordskag Falch, Mjøndalen Utespelare: Petter Renstrøm Moen, Solberg Jacob Rønneberg, Ready Ola Vigdal, Mjøndalen Jonas Røine, Rättvik Christer Lystad, Sarpsborg Jesper Tho, Stabæk Daniel Zeilon, Ready Christian Randsborg, Stabæk Anders Greger Sveen, Kungälv Jonas Tjomsland, Ullevål Stian Hansen Stærkeby, Stabæk Felix Ljungberg, Ready Petter Løyning, Stabæk Kristian Hagen, Solberg Eirik Bø Johnsen, Solberg Didrik Land,  Drammen Jan Olav Løyning, Stabæk Alv Sandaroe, Lidköping Fritiof Hagberg, Broberg Sondre Fredrik Høydahl, Gripen Emil Gulbrandsen, Solberg Magnus Høgevold, Stabæk Mathias Farnes, Drammen Robin Nicolai Cras, Mjøndalen Thomas Hansen Stærkeby, Drammen Tobias Tinius Mofjell, Gripen Jonathan Oskar Saraby, Stabæk Christoffer Nålby, Solberg Carl Isac Jerner, Ready Nicolai Rustad Jensen, Stabæk Felix Callander, Gripen Markus Ingvaldsen Fremstad, Stabæk Marius Mørch Andersen, Drammen Fredrik Nordby, Ready Sondre Bratvold Kristoffersen, Solberg Jesper Bergersen, Ready Alexander Serov, Mjøndalen Merk! Forbundet forholder seg til den klubben spilleren sist står registrert i og endrer når eventuell norsk eller internasjonal overgang er formelt godkjent. Saken er klippet fra bandyforbundet.no