Veteraner, harde taklinger og «dunderskudd» – tanker og forventninger før bandysesongen 2020/21

I forbindelse med at kuldegrader og bandysesong endelig nærmer seg har norskbandy.no snakket med Albin Rønnquist og Knut Hole for å få noen innspill til hvordan sesongen kan komme til å se ut:

 

Hvem tror dere vinner ligaen for herrer i år? Hva er blir vinnerlagets styrker?

Albin Rønnquist:

– Ready eller Stabæk. Ready har en trygg grunn i defensiven, og de har fått inn tre forsterkninger fra i fjor. Får de spilt seg litt mer organisert i offensiven så kan de bli giftige. Stabæk er et samspilt lag med mange bra spillere som kan gå med ball. De har en tung offensiv med høyt tempo som kan bli vanskelig for mange lag i år.

Knut Hole:

– Som Stabækgutt så må jeg si at Stabæk vinner eliteserien.  Men det blir jevnt med Ready og Ullern også i år.  Mjøndalen ser også ut til å ha noe på gang i år. Både Stabæk og Ready har mange unge talenter i stallene sine og jeg tror en nøkkel for å være stabil i toppen over mange år er at man jobber målrettet med junioravdelingene sine. Det at Stabæk har mange juniorer på vei opp gjør kanskje at veteranene må gi litt ekstra gass på treningene og sånn sett så blir laget styrket denne sesongen. Gøy å se at også Høvik endelig har et juniorlag igjen.

 

Hvem tror dere vinner ligaen for damer? Hva blir vinnerlagets styrker?

Rønnquist:

– Stabæk. I Vikingskipet hadde de en defensiv som så bunnsolid ut – tillegg har de en spinnvilt god keeper. Jeg tror de kommer slippe til minst mål i serien. Samtidig har Stabæk mange rutinerte spillere som vet hva de skal gjøre i hver situasjon, og seriens beste skytter som er et våpen de kommer få bra utdeling på.

Hole:

– Som Stabækgutt var det selvsagt gøy å se Stabækjentene vinne alle sine kamper på Hamar.  De får favorittstempelet av meg. Høvik og Ready har mange talenter og flere unge lovende spillere som vil melde seg på i løpet av sesongen.  Det vil nok bli mange tette kamper mellom disse tre lagene denne sesongen.

 

Hvilke dame- og herrespillere mener dere man bør se opp for denne sesongen? 

Rønnquist:

– I dameserien så bør man se opp for Karen Solem Knutsen, keeper i NTNUI. Hun var uten tvil den beste keeperen i fjor, og kommer bare til å bli bedre. Det er nesten helt umulig å gjøre mål på henne og hun kommer være den avgjørende faktoren i mange kamper. Hun minner meg litt om Linda Odén i stilen, en av Sveriges fremste keepere gjennom alle tider. Om man ser på prestasjonen i Vikingskipet så tror jeg #6 i Stabæk (Helle Lillejord, journ.anm.) kommer score skikkelig mange mål i vinter. Hun er sterk og rask på skøyter med bra gjennombruddskraft. Samtidlig så skyter hun som en gud, stenhårt på mål nesten hver gang. Hade jeg varit keeper i dameserien så hade jeg varit livredd når #6 kommer ut i venstre vinkeln.

I herreserien tror jeg Petter Løyning kommer til å være god, som alltid. Han har en stor rolle i Stabæksangrepsspill, med «räkmackor» (harde, flate pasninger, journ.anm) til pasninger og flotte lyrer som variasjon. En klassespiller. Uten å sette for stor press på en 17-åring så tror jeg også Fredrik Nordby kommer vise seg frem i år. Han er en skolert bandyspiller som vet hva han skal gjøre på banen, veldig enkel å spille sammen med. I tillegg har han fin skøyte- og kølleteknikk, pluss et «dunderskudd» som kommer stå for mange mål i vinter. Kanskje en kandidat til vinner av skytterligaen?

 

Hole:
– På damesiden var både Helle Berntsen Lillejord og Martine Dølen Holm sterke for Stabæk. Stabæk’s nye keeper Hanne L’orsa var som en mur bak der.  Kaptein Lene Skrettingland gir ikke ved dørene.  Synes også alltid det er gøy å se på Follesø-søstrene på Høvik og Sandra sine harde tacklinger er alltid god underholding for meg som spilte  forsvar en gang i tiden.

På herresiden så er det mange spennende unge profiler og selvsagt flere gode veteraner.  For 22 år siden spilte jeg sammen med Christer Lystad.  At han fremdeles er med å prege eliteserien er rett og slett imponerende. Han blir nok ikke toppscorer, men blir alltid lagt merke til. Artig å høre at han fremdeles gir konstruktive tilbakemeldinger til dommerne. Regner med å se han med fløyte i hånda når han legger opp. Toppscorer i år blir Nikolay Jensen.  3 mål foran Fredrik Nordby, Ready. Som pappa til en junior er jeg selvsagt veldig interessert i hvor mye klubbene lar de yngre slippe til. Ready har fått et stort talent fra Røa i Fredrik Nordby og har mange flere å ta av fra egne rekker.  Stabæk har veteraner som brødrene Randsborg, Høgevold, Buskqvist og Jensen. Bak dem kommer supertalentet Markus Fremstad og unggutter som Tobias Mofjell, Sofus Halle Jensen og Ole Sauar.