Tempo-bandy da Ready slo Ullevål i serieåpningen

Ullevål-Ready 2-5 (0-3)

Nysignering Iskander Nugmanov var brennhet i Oslo-oppgjøret på Bergbanen.

Tre minusgrader, null nedbør og tilnærmet vindstille; forholdene kunne knapt ha ligget bedre til rette for første eliteseriekamp da Ready gjestet Ullevål på Bergbanen søndag kveld. Ready, årets kretsmestere i Oslo, måtte akseptere et favorittstempel før kampen, men allerede fra avslag var det tydelig at hjemmelaget ikke ville gi seg uten kamp.

1. omgang: Ready på offensiven

Kampen åpnet relativt stille, og det første kvarteret var preget av to lag som ønsket å etablere lagspill og holde i ball. Ready utfordret tidvis på flankene, men Ullevål fremsto sterke i midtforsvaret og fikk luket unna det som kom deres vei. Etter 18 minutters spill dro nyervervelsen Iskander Nugmanov seg ut på vertenes venstre flanke og fyrte av et lavt skudd fra om lag tjue meter; en utagbar avslutning i lengste hjørne for Ullevåls sisteskanse, Simen Kjøllmoen, og gjestene var i ledelsen 0-1. Etter målet fortsatte Ready å presse på, nå med høyere intensitet på flankene. Det offensive initiativet betalte seg raskt; i det 25. spilleminutt var midtbanespiller Ola Stordahl fremme og lirket inn mål nummer to for Ready. Ready fortsatte ballinnehavet etter 0-2-scoringen. Ullevål, som siden kampstart hadde ligget dypt i banen, fortsatte å vise kontant forsvarsspill, og leverte flere svært farlige kontringsmuligheter. For de fremmøtte på Bergbanen var det tydelig at det lå et mål i lufta i løpet av de siste minuttene før pause. Dessverre for hjemmefansen kom ikke scoringen for Ullevål; nok en gang var Iskander Nugmanov fremme foran Ullevåls 17-meter, og den nådeløse kasakhstaneren sørget for at det sto 0-3 da dommer Lasse Andre Holt Holm blåste av første omgang.

2. omgang: Livsfarlige kontringer og spenning i matchen

Andre omgang begynte der første omgang sluttet; Ready fortsatte ballinnehavet, Ullevål forsvarte dypt. 20 minutter ut i andre omgang var Nugmanov fremme igjen, og sørget for en komfortabel 0-4-ledelse etter en slurvete inngripen fra Ullevål-forsvaret. Men vertene skulle snart markere hvorfor de er et lag motstandere bør passe seg for å bli for uoppmerksomme på. Tidligere Ready-spiller Jesper Bergersen sørget for en rask redusering til 1-4 i det 68. spilleminutt, før han like etter kontant hamret inn 2-4-scoringen, på corner i det 75. minutt. De to raske målene satte en merkbar støkk i Ready, som mistet noe av roen i spillet sitt, og begynte å spille et mer hakkete og mer lukket pasningsspill. Taklingsintensiteten i matchen økte også etter Bergersens andre redusering, men hoveddommer Holt og resten av dommerteamet holdt god kontroll på kampen.

I kampens siste minutter lå Ullevål høyt i banen og presset på for to avgjørende scoringer. Denne høyrisiko-taktikken viste seg å bli livsfarlig mot et Ready-lag som kan sies å ha en av denne sesongens raskeste og teknisk mest begavede angrepsrekker. I matchens aller siste spilleminutt snappet Iskander Nugmanov ballen på en kontring og serverte til Albin Rönnkvist, som fintet ned keeper og satte kula trygt i nettet for 2-5 og spikeren i kista.

Ready tar med seg to sterke poeng fra første seriekamp for sesongen. Kampens største snakkis må sies å være Iskander Nugmanov, som fortsetter å levere på det skyhøye nivået han viste for Høvik forrige sesong. Dette er en mann som kommer til å gi flere forsvarsrekker noen vonde kvelder i månedene som kommer.

Brennhet: Nyervervelsen Iskander Nugmanov leverte tre mål og en assist i sin første eliteseriekamp for Ready