Målpoeng, tyngde og fart; tre overganger å få med seg før seriestart

Kulde, is og seriestart er fortsatt flere måneder unna, men på overgangsmarkedet er det allerede aktivitet. Norskbandy.no presenterer tre overganger som kan bli spennende å holde et øye med før sesongen.

 

Aleksander Cras, Mjøndalen til Solberg

Fjorårets cupfinalist og serietoer har vært offensive i sommermånedene, og kapret underskriften til en av de virkelige erfarne spillerne i norsk bandy. Aleksander Cras har valgt å ta skrittet over fra brunt til hvitt etter ti sesonger i Mjøndalen. Cras, som er en dynamisk og fysisk sterk spiller, har ikke bare levert varene på Vassenga de siste årene; også på det nederlandske landslaget har midtbanespilleren vært en toneangivende bidragsyter. Ifølge ham selv er hans fremste kvaliteter hans fart og tyngde. Med 19 målpoeng (14 mål og 5 målgivende) på 17 kamper har Cras vist at han fortsatt er å regne med i den norske toppdivisjonen, og kan fort være bli viktig brikke i trener Ringbloms jakt på tittelen.

 

 

Iskander Nugmanov, Høvik til Ready

 

 

 

Som den ene halvdelen av en dødelig offensiv duo (sammen med Aleksander Serov) har Iskander Nugmanov for lengst etablert seg som et navn i norsk bandy. Høy fart, dynamisk pasningsspill og godt overblikk er alle betegnelser som den kazakhstanske landslagspilleren har vist seg verdig. Nugmanov har vært en sentral brikke i det offensive spillet hos de blåkledte fra Høvikodden, og Ready vil med rette ha høye forventinger til sitt nye offensive ess. I likhet med Aleksander Cras kunne også Nugmanov skilte med 19 målpoeng (8 mål og 11 målgivende) på 17 kamper i fjorårssesongen. Dersom det sosiale og taktiske klaffer i Oslo-klubben, vil Iskander Nugmanov fort kunne gjøre livet utrygt for diverse forsvarslinjer i vinter.

 

Simen Lycke Kjøllmoen, Høvik til Ullevaal

 

Simen Kjøllmoen er bare 23 år gammel, men har allerede notert seg for både landskamper og flere sesonger som fast innslag i den norske eliteserien. Etter å ha tjenestegjort som førstekeeper på Høvik de siste sesongene har han nå tatt skrittet over til hovedstadsklubben Ullevål, som de siste månedene har sett etter en erstatter for tidligere førstekeeper Brage Lae. Lae gikk i 2018 til svenske Surte BK. Ullevål fortsetter å forsterke troppen, og med flere unge talenter på laglistene blir det spennende å se om Kjøllmoen kan etablere seg som en trygg sisteskanse på Bergbanen. Med en katapult av en kastearm og tosifret antall sterke refleksredninger i fjorårssesongen er han utvilsomt en å se opp for i sesongen som kommer.