«Energiske, uredde spillere»: Øvrevoll Hosle om opprykk, forventninger og overraskelser

Øvrevoll Hosles A-lag tok i etterkant av sesongen 2018/19 valget om å akseptere opprykk fra førstedivisjon. De grønnhvite har over flere sesonger levert sterke resultater på nest øverste nivå, men likevel har nok de færreste lag i toppdivisjonen god kjennskap til bærumsklubbens filosofi, taktikk og potensielle faremomenter

Norskbandy.no har vært i kontakt med Eivind Thorne, leder av bandygruppen i Øhil, og stilt noen spørsmål om forventninger, kvaliteter og overraskelser.

 

Hvilke forventninger har ØHIL før første sesong i eliteserien?

-Vi gleder oss til å ta steget opp, men forventer stor nivå forskjell, tøffe dueller, og et mye høyere tempo. Vår ambisjon er å holde plassen og forsøke å etablere et eliteserielag som kan flytte hjem til kunstis på Hoslebanen om noen år.

 

Hva blir annerledes med livet i øverste divisjon sett i forhold til lavere divisjoner?

-Mindre fritid, mer trening, og sannsynligvis færre 2-poengere (seiere, journ.anm).

 

Hva regner du som Øhils viktigste taktiske og fysiske kvaliteter for å overleve i eliteserien?

-Den viktigste egenskapen som vårt lag har er kameratskapet. Vi er en stor vennegjeng som har spilt sammen lenge som er godt forberedt på hva som møter oss. 5-6 av gutta var med i eliteserien for 15 årsiden, og et lite comeback på tampen av karrieren blir spennende. Vår største utfordring blir det mentale hvordan vi skal forberede oss på å være underdog i alle kamper, vi spiller uten press og forventinger men med masse håp, glede, og vilje til å overraske.

 

Hvilket lag tror du blir viktigst for ØHIL å slå, med tanke på å kunne sikre dere plassen i øverste divisjon også neste år?

-Vi slår gjerne alle lag, og fra sesong til sesong er det ofte flere lag som endrer karakter og kvalitet. Vi skal forsøke å gjøre gode kamper, og ta poeng der det er mulig, slik at vi sikrer plassen neste sesong.

 

Hvilken spiller tror du kan overraske mest for dere i år?

Vi har en god blanding av rutinerte, erfarne spillere og unge, energiske, uredde spillere. Jeg tror alle ØHIL spillere kommer til å vokse, utvikle seg og bli bedre bandyspillere. Så her kan det komme både store og små overraskelser.

 

(Foto: ØHIL Bandy på Facebook)