Norges U19-landslag til VM i Krasnojarsk; Tre spillere å følge med på

Krasnojarsk, Russland

Norges U19-lag for herrer har reist til Krasnojarsk i Russland for å delta i årets junior-VM. Landslaget, som kommer fra en overbevisende seier 2-0 mot det norske universiadelaget, har nok ankommet Russland med håp om å kunne ta noen skalper.

I troppen finnes det flere lovende spillere som kan by på trøbbel, både for de rødkledte vertene og de andre deltakerlandene. Spillere som Markus Fremstad, Mathias Farnes og Mathias Nilsen, som alle har blitt nevnt som lovende prospekter på norskbandy.no tidligere denne sesongen, er selvsagte navn på spillerlista.

Her er ytterligere tre spillere som er verdt å ha notert seg før U19-VM går av stabelen den 27. januar:

 

 

Mathias Åstrøm (f. 2001), midtbane, Edsbyn

Det skorter ikke på dynamiske midtbanespillere i den norske U19-troppen; spillere som Mathias Farnes og Tobias Mofjell er innslag som er beryktet for høy fart og hurtig pasningsspill.

Åstrøm tilfører likevel denne U19-troppen en annen dimensjon; med kvaliteter som fysisk styrke og stor spilleforståelse er den tidligere Hauger-gutten en spiller som har mulighet til å frakte ballen over store flater. Dette kan være en fordel mot sterke lag, som forventer et dyptliggende norsk lag som ønsker å spille et direkte pasningsspill. Dersom Mathias Åstrøm kan levere opp mot toppnivå i Krasnojarsk kan medalje være innen rekkevidde.

 

 

 

 

Henrik Heed (f. 2000), målvakt, Ullern

Tidligere i år har vi snakket om Ullerns beryktede keeperakademi, som har produsert etablerte keepere som Sindre Beckmann og lovende talenter som Lars Askheim.

Henrik Heed glir rett inn i rekken av keepere det er verdt å notere seg for sesongene som kommer. Kjapp, agil, kreativ og med et stort register av refleksredninger innabords har Heed markert seg som et viktig keepertalent i norsk juniorbandy. Heed, som sannsynligvis kommer til å bli førstevalget i turneringen for forbundskapteind Dag Erik Amundsen, kommer til å bli utfordret av offensive motspilllere utallige ganger i løpet av de neste dagene, og dersom Norge skal ha en mulighet til å hevde seg trenger de at Henrik Heed leverer på det nivået han har vist så langt denne sesongen.

 

 

 

Ola Vigdal (f. 2000), half, Mjøndalen

Et av Norges beste kort bakover blir Ola Vigdal. Kjent for fart, styrke, vilje og besluttsomhet blir han en viktig brikke i både den defensive og den offensive strategien for Norge i møte med tøff internasjonal motstand.

Vigdal har vært et kjent innslag på Vassenga denne sesongen, med tosifret antall kamper for Mjøndalen, og har med det bygget rutine og erfaring med fysisk spill og høyt tempo. Mot lag som Russland og Sverige, som erfaringsmessig er svært gode på å stenge av midten av isflaten defensivt, kan flankene bli en viktig faktor for å kunne høste målpoeng og avansement til sluttspillet. I denne fasen kan Ola Vigdal fort bli meget viktig brikke.

 

 

 

Fullstendig tropp:

Målvakter:

Henrik Heed                (2000)         Ullern

Gustav Slotsvig            (2001)         Drammen

 

Utespillere:

Peter Søhoel                (2000)         Drammen

Endre Tveiten              (2000)         Øvrevoll/Hosle

Ola Vigdal                   (2000)         Mjøndalen

Mathias Nilsen             (2000)         Sarpsborg

Lars O. T. Bøhn            (2001)          Drammen

Stefan Oddgeirsson     (2001)          Mjøndalen

Mathias Åstrøm           (2001)          Edsbyn

Alv Sandaroe (kapt.)    (2001)         Villa Lidköping

Kasper Ruud                (2001)         Drammen

Mathias Farnes             (2001)         Drammen

Sofus Elias Halle-Jensen (2001)       Sandviken

Markus Fremstad         (2001)          Stabæk

Tobias Mofjell              (2002)          Stabæk

Marius Mørch Andersen(2002)       Drammen

 

VM-ledere:

Hovedleder Ravi Sunder

Forbundskaptein Dag Erik Amundsen

Assistent trener Ståle Børresen

Materialforvalter Stein Holo

 

Dommere:

Supervisior Jørn Ivar Pettersen, Solberg

Hoveddommer Christian Førde, Haslum

Meddommer Knut Grothaug, Solberg