Forbundskaptein Moen: -Vi forsøker å spille på den måten vi gjør nå mot sterkere motstand også

Vänersborg, Sverige 

Med to seire av to mulige mot henholdsvis USA og Tyskland har Norge åpnet årets bandy-VM overbevisende, med hele 31(!)-4 i målforskjell. Norskbandy.no har vært i kontakt med forbundskaptein Thomas Moen via SMS, og har fått stille noen spørsmål om turneringen så langt.

 

To av to seire er maksimal uttelling så langt i mesterskapet. Hva har taktikken vært i de to kampene for å sikre så gode resultater?

-Fokus på defensiven har vært fokus i begge våre kamper hittil. Synes vi var stabile lenge mot USA men slipper opp for tålmodighet i andre og slipper de litt inn i kampen igjen. Mye bra mot Tyskland i dag også men det var svakere motstand.

 

Kommer vi til å få se noen taktiske endringer i møte med sterkere motstand?

-Vi forsøker å spille på den måten vi gjør nå mot sterkere motstand også, det vil ikke bli noen store forandringer. Vi har hatt det i tankene, at det kommer kamper senere som bli tøffere.

 

Markus Fremstad kommer rett fra U19-VM i Krasnojarsk, og slutter seg til troppen som den yngste norske spilleren i et VM noensinne. Hva blir hans rolle i kampene som kommer?

-Fremstads rolle er først og fremst å være med for å se og lære. Han er en av flere lovende spillere som kommer opp i tiden fremover og er fremtiden for landslaget. I utgangspunkt er han er backup for våre offensive spillere.