Status for damelagene før seriestart

Norskbandy.no har tatt kontakt med alle klubbene som stiller lag til årets dameserie, og stilt følgende tre spørsmål:

 

1. Hva er lagets ambisjon for årets sesong?

2. Hvilke av lagets spillere kan komme til å overraske?

3. Hvor viktig for norsk bandy er det at dameserien består av mange klubber?

 

 

 


 

 

  1. Ambisjonene for sesongen er først og fremst å stille lag her fra Trondheim i full serie og ha det gøy med bandy! Sportslig sett sikter vi mot topp 3 i serien og sluttspill. Vi ønsker å gi de andre lagene god motstand!
  2.  Ettersom vi er en rekke spillere som ikke har spilt på noen år blir det mange som kan overraske positivt om vi bare får is i tide. Ettersom vi har to keepere er det nok Ane som har de største utfordringer. Etter mange år i mål vil hun bli utespiller og med god bandyforståelse etter å sett mange bandykamper kan hun bli årets overraskelse.
  3. Norsk bandy er hovedsaklig på Østlandet og det at det dannes et damelag i Midt-Norge er ekstremt viktig for sportens utvidelse. Dette kan være starten på et nytt bandymiljø for damer. Bandy hadde mange bandylag for lenge siden i Midt-Norge, men dette blir nok det første damebandylaget. Et nytt bandymiljø kan også gi et tilbud til de bandyjentene som ønsker å studere ved NTNU, slik at de ikke slutter med sporten. Vi vil også jobbe med lokale yngre rekrutter, men det vil nok ta litt tid før de er på damebandynivå – om det ikke blir hockeyspillere som konverterer. Flere lag i serien vil også gi økt konkurranse og dermed kanskje øke nivået på landslag. I tillegg kan flere damelag ha en positiv påvirkning for å få bandy til OL, ettersom det er et krav at nye idretter drives av begge kjønn.

 

 

 

1. Høviks ambisjoner er å vinne både serie og NM.

2. Laget er fortsatt veldig ungt, og vi har mange gode rekrutter som kommer opp. Samtidig er veteranen vår i mål bare bedre og bedre, så kanskje dette blir Annettes sesong i målet?

3. At halve befolkningen nesten ikke deltar i bandy er rett og slett en skam. Mange klubber legger ikke tilrette, og det er konkurranse om istid, så dermed får ikke jentene / damene «plass». Bandy er en sport som passer utmerket for jenter & damer; det er utendørs, fartsfyllt, lite skader, ikke kostbart, og noe alle kan løre seg. Det er ingen grunn til at ikke jente/damebandy skal bli like stor som jente/damefotball.

 

 

 

 

1. Ambisjonene for laget er å videreutvikle grunnspillet og bli trygg i det. Vi er mange unge spillere og det å utvikle forståelse for rollene i laget blir også viktig. Ellers så skal vi ha det gøy!

2. Vi er mange unge spillere og de utvikles naturlig litt ujevnt. Her er det mange som kan ta store steg. Noen av de litt mer etablerte vil få større roller. Blir morsomt å se hvordan de utvikles.

3. For damebandyen vil det være utrolig viktig å få flere lag med. Smidighet i regelverket med hensyn på antall og om det spilles 7’er, 9’er eller 11’er vil fortsatt være viktig. Også viktig at klubbene tar ansvar hvis forskjell i ferdigheter er stor mellom lagene. Vi trenger å bygge opp, ikke ned, antallet spillere.

 

 

 

 

 

1. Ambisjonene er å gjøre det godt, kanskje en 3. plass i serien og å være med i NM sluttspillet.

2. Tror de yngre spillerne vil overraske, første året for dem i dameserien.

3. Viktig for bandyen at dameserien består av flere lag for å øke rekrutteringen på damesiden i norsk bandy. Det gir mer motivasjon og det er mer moro å spille mot flere, ulike lag. Samtidig som det gir mer konkurranse blant lagene om det er flere med.

 

 

OBS: OPPDATERING FRA READYS DAMELAG KOMMER