Solberg kretsmestere i Buskerud 2018/19

Marienlyst stadion, Drammen

Solberg gjorde kort prosess med all motstand og ble kretsmestere i Buskerud for andre år på rad.

Varmt vær og tung is preget helgens kretsmesterskap i Drammen, der Solberg for andre gang kunne løfte KM-trofeet. Mesterskapet ble arrangert for første gang i 2017, og Buskerud-lag fra flere divisjoner stilte. Solberg åpnet kretsmesterskapet med en enkel 9-0-seier mot Nordre Sande, i en kamp der de hvite fra «Ælva» ved full tid kunne skilte med hele åtte forskjellige målscorere. I semifinalen møtte Solberg Drammen, der en målrik førsteomgang sørget for at SSK tok seg videre til finale, med seier 4-1.

Finalen sto mellom Mjøndalen og Solberg. Mjøndalen, som tidligere hadde slått Konnerud i sin semifinale, spilte med selvsikkerhet mot favorittene Solberg, og hele førsteomgangen var jevnspilt. Iskvaliteten i det varme været preget kampforløpet, og det meste av finspill og småpasninger ble kastet på båten i løpet av første omgang. Lagene gikk til pause på stillingen 1-1. Da isforholdene bedret seg i andre omgang festet Solberg grepet om kampen. De hvitkledte dominerte resten av finalen med høyt tempo og trygt pasningsspill, og etter scoringer fra Eirik Bø Johnsen, Even Gamst og Christopher Nålby, ble finaleresultatet til slutt 4-1 i favør Solberg.

Finalekampen viste at når isforholdene gir Solberg muligheten til å slippe løs sterke og dynamiske spillere som Marius Austad, Christopher Nålby og Sondre Kristoffersen, dominerer laget de fleste kamper mot norsk motstand. Likevel bør det noteres at Mjøndalen viste langt mer lovende takter enn de gjorde i Leksands cup for noen uker siden, og at de brunkledte kan, i det minste når isen senker tempoet i matchen, utnytte en sterk mann-til-mann-evne og fysiske fortrinn til sin fordel.

 

Øvrige resultater:
3/4 plassen
Drammen – Konnerud 6-8

5/6 plassen
Nordre Sande – Strømsgodset 2-4

 

Bildet i saken er hentet fra fjorårsfinalen mellom SSK og Mjøndalen. Kilde: Drammen Live 24