Seriepremiere og målfest på Sletta: Ullern-Stabæk (2-8)

Ullern-Stabæk 2-8 (1-3)

Det ble en fartsfylt og målrik begivenhet da Ullern tok imot Stabæk i seriepremieren 2018/19. 

 

De 147 betalende tilskuerne på Sletta kom onsdag kveld for å få en smakebit av årets bandyeventyr, men fikk nok tidligere «action» enn de hadde regnet med. Ikke engang et minutt av sesongen 2018/19 var spilt før nylig hjemvendte Nikolai Rustad Jensen sørget for ledelse til Stabæk 0-1. Og Stabæk fortsatte å dominere; før det var spilt 15 minutter hadde bortelaget sørget for ytterligere to mål og ledelse 0-3.

 

Ullern virket nesten slått i svime av kalddusjen, men så ut til å ta seg sammen etter tjue minutter av kampen og fikk strukturert seg defensivt. Resten av 1. omgang var preget av Stabæks ballinnehav. De rødkledte fra Sletta utfordret likevel flere ganger, og fikk gjennom flere farlige stikkere som lett kunne ha ført til redusering. Til slutt fikk Ullern hull på byllen da Nicolai Linnes Pedersen trillet inn en scoring fra vinkel.

 

Det var ikke bare mål Nikolai Jensen viste seg frem med i første omgang. Den kreative spilleren, nylig re-signert fra Villa Lidköping, virket ved flere anledninger under gårsdagens førsteomgang tydelig irritert over harde taklinger fra Ullernforsvaret. Rett før hvilen rant det over for Jensen, som ble utvist for voldsomt slag.

 

Begynnelsen av andre omgang startet der første omgang sluttet; Stabæk dominerte ballinnehavet, mens Ullern truet med lynraskt kontringsspill og dype løp. Etter 62 spilte minutter steg fjorårets poengkonge Björn Buskqvist frem og noterte seg for sin første scoring denne sesongen. Like etterpå øynet Ullern et håp da Mikkel Hæger reduserte til 2-4 på straffeslag. Håpet fikk dog ikke leve lenger enn om lag førti sekunder, da Stabæk økte ledelsen til 2-5 ved nok en scoring av Buskqvist, som ytterligere to minutter senere fullførte sitt hattrick i det 71. minutt. Herfra og ut dominerte Stabæk kampen fullstendig. Ullern gjorde flere tapre forsøk på å sende spillere fremover, men ble straffet med to scoringer til før hoveddommer Andrei Jigouline blåste av for full tid.

 

«Kampen om vest» ble en god sesongpremiere for de Blaa fra Stabekk, som gjennom spilleforståelse og balltempo i går beviste, for de som måtte være i tvil, at de kommer til å kjempe i toppen også denne sesongen. For hjemmelaget Ullern ble det en tung kveld, men med flere lovende takter fra kreative spillere som Truls Larsen og Mikkel Hæger kan likevel de rødkledte fra Bjørnsletta øyne lys i enden av tunnellen.

 

Fullstendig matchrapport finner du her.