Brede smil og isdebut: Kosa Open 2018

Forrige helg var det duket for nok en utgave av verdens største bandycup, Kosa Open. Den tradisjonsrike turneringen, som gjester mer enn 120 lag mellom knøtte- og juniornivå, fikk i år storfint besøk av den russiske klubben SC Zorky Krasnogorsk på lilleguttnivå. For mange var turneringen første møte med stor isflate for sesongen, og det rapporteres om god stemning blant både store og små.

Blant de mest interessante resultatene finner vi Stabæks turneringsseier på guttenivå. I en faksimile fra nettsiden cupmate.nu melder klubbarrangøren om følgende kampforløp i finalen, som sto mellom Stabæk og Ready:

«Stabæk IF Bandy Gutt 1 vant en spennende finale mot Ready 2002 & Cupens førstevinnerklubb er kåret.

Stabæk vant med 4-2. Ready gikk opp i ledelsen til 0-1 gjennom spiller Jonathan Wang Norderud, etter et høyreskudd fra vansklig vinkel. Ready gjorde også 0-2 når spiller Ask Nærby var først frempå en retur.

Stabæk fikk kontakt igjen i kampen etter et pent 1-2 mål av Tobias Mofjell som fikk bra treff med et knakkskudd opp i nettaket. Innen pause kvitterte Stabæk spiller Nokolai Edbo til 2-2 på corner.

I andre omgang kunde Stabæk ta over kampen med bra spill og sterk medvind. Stabæk tok ledelsen 3-2 gjennom mål av Oscar Helgesenetter et pent avslut fra vansklig vinkel. Stabæk fikk også en straffe i denne perioden av kampen men Ready keepern gjorde en bra reddning.

Ready var frempå flere ganger men Stabæk forsvaret hold tett. Istedet for kvittering av Ready blev det 4-2 til Stabæk etter en kontring der Tobias Mofjell avgjorde kampen med sitt andre mål for kvelden.»

Seieren må ha smakt spesielt godt for Stabæks guttespillere som deltok på samme nivå ifjor, der de ble knust hele 5-1 av Drammen i finalen.

Høydepunkter fra kampen finner du via denne linken.