Greger Svenn forteller om overgangen til svensk bandy

Greger Svenn (f.1990)

Greger har Ullevål som sin moderklubb og var med når laget sist ble mestere i 2013. Nå har han flyttet til Gøteborg og spiller for IFK Kungälv.

Hvordan startet det hele?

Da jeg var i ferd med å avslutte studiene begynte jeg å se meg litt rundt etter jobb. Jeg var lysten på å endre tilværelse og utforsket et ganske frodig jobbmarked i Gøteborg. Samtidig diskuterte jeg med tidligere og daværende lagkamerater i Ullevål om hvilke bandymuligheter som fantes der. Flere av mine tidligere lagkamerater i Ullevål har en fortid og røtter i Kungälv. Når jeg ble spurt om jeg ville at de skulle tipse IFK Kungälv, var det ganske enkelt. Jeg ble oppringt av klubben noen uker senere, fikk et jobbtilbud etter ytterligere noen uker og deretter pakket jeg flyttelasset.

Hvordan ser du for deg sesongen i den svenske serien?

Jeg ser for meg en meget spennende sesong. Den svenske serien er ekstremt jevn også i år. Etter en tøff og litt skuffende sesong i fjor, har vi som klubb-mål å utvikle oss uten noe konkret mål om plassering. Vi vant den allsvenska supercupen, så det føles som om vi er på riktig vei.

Hva er den største forskjellen på norske og svenske klubber slik du ser det?

Når man ser på treningsmuligheter og lagtempo kommer de største forskjellene frem. Det individuelle ferdighetsnivået, rent teknisk, er ikke differansen så stor. Derimot er det et høyere tempo på ball, bedre offensiv- og defensiv struktur og antall haller som «dessverre» gjør at svensk bandy har bedre forutsetninger.

Hvilke personlige mål har du satt deg for sesongen 2018/2019?

Ta en landslagsplass og kjempe om en plass i IFK’s startoppstilling. I siste del av fjorårets sesong og starten på årets forsesong føltes det som om jeg hadde grepet om en startplass, men etter en jobbreise i september har jeg innsett hvor hard konkurranse det er om plassene. Jeg har måttet kjempe meg tilbake i laget og det blir nok vel så hard konkurranse på landslaget.

Hvilke tanker har du gjort deg opp om den nye landslagsledelsen?

Det virker som om Thomas og Jonas har en klar plan på hvordan landslaget skal utvikles, og det er noe jeg ønsker å være med på.

Er det noen mer du har lyst til å fortelle om i forhold til det å flytte over landegrensen for å spille bandy?

Vær tilfreds med det du gjør ved siden av bandy.