Fritjof Hagberg om hvordan bandyen har vært med hele livet

Fritjof Hagberg (f.1996) er en av våre store talenter og her forteller han om sine tanker rundt sporten og hvordan man må ta noen vanskelige valg for å bli bedre i bandy. Han har allerede to SM-Gull med Sandviken (p18 og p20) og i år gjør han alt for å spille seg inn på en fast plass på Broberg/Söderhamn.

Når fant du interessen for bandy

Pappa ville at jeg skulle ha en vinteridrett å gå til. Det sto da det mellom bandy og ishockey, som var tilbudene i mitt nærområde som var Rud Idrettsanlegg. Valget falt på bandy da treningstidene passet best inn i programmet. Storebror spilte også bandy, og jeg ville jo som alle andre lillebrødre gjøre som storebror, så jeg begynte tidlig med bandy. Jeg var med gutta som var to år eldre enn meg selv, og fikk et lite forsprang på mitt eget årskull når de endelig begynte med bandyskole på Hauger.

Hva var det mest morsomme med bandy før, og hva er det morsomste med bandy i dag?

Bandyen har alltid vært det beste jeg vet om. Jeg har alltid hatt det moro både på banen og med alt rundt, som garderobekultur osv. Når jeg var mindre hadde vi et veldig bra bandy-miljø i Hauger. 96 årgangen var gode bandyspillere og vi hadde flinke leder som la til rett for oss i forhold til alle mulighetene på Hauger. Vi hadde også et 94-kull over oss som har betydd mye. De lærte bort og inspirerte oss når vi fikk lov til å spille sammen med dem. Helt siden ung alder har jeg kombinert bandy og fotball, men den tidlige starten min med bandy gjorde valget enkelt når jeg skulle begynne på videregående og måtte velge. Det ble bandygymnas i Sverige! Det som driver meg i dag er jakten på seier, det beste jeg vet er å vinne, og komme langt i cuper. I tillegg til dette betyr lagkamerater og alt rundt laget en hel del for meg i min hverdag.

Hvilke valg har du tatt opp igjennom oppveksten som har bidratt til at du har kommet dit du er i dag?

Det valget som har bidratt mest til der jeg er i dag var å flytte til Sverige for å gå på bandygymnasiet i Sandviken. Det første året var ganske tøft, det å flytte fra venner og familie kjente jeg spesielt på. Men når jeg tenker tilbake ville jeg ikke valgt annerledes, da hadde jeg ikke vært der jeg er i dag. Man lærer seg ekstremt mye bra saker i Sverige. Så det anbefaler jeg alle yngre å gjøre om de får sjansen.

Hva er den største forskjellen på bandy i Norge og bandy i Sverige etter ditt syn?

Den største forskjellen mellom Norsk og Svensk bandy er  etter mitt syn seriøsiteten i Sverige. Man trener ekstremt mye og har mange flere muligheter med tanke på alle hallene som finnes. Pluss at idretten i seg selv er mye større her i Sverige. Det blir litt vanskelig å sammenlikne i og med at bandy spilles over hele landet i Sverige og på det sentrale østlandet i Norge.

Hva er ditt personlige mål for kommende sesong?

Mitt personlige mål får sesongen er å ta en fast plass på laget i startelveren. Jeg vil prøve å gjøre noen poeng og hjelpe laget så mye jeg kan. Får vi til dette, er målet mitt at laget kommer til sluttspill, og her vil vi så langt som mulig.

Hva er lagets mål for sesongen?

I år er målet sluttspill, og her ønsker vi å komme så langt som mulig.

Hva tenker du om det nye trenerteamet på det norske landslaget?

Det nye trenerteamet virker veldig spennende og jeg gleder meg til å få samarbeide med dem. Det blir nok litt nytt fra det vi har hatt før, og det ser jeg på som både morsomt og spennende.

Norsk bandy takker Fritjof for tiden og ønsker lykke til med både personlige og lagmessige mål for den kommende sesongen.