Status Eliteserielagene

Vi har tatt en ny prat med alle trenerne og denne gangen har vi spurt om hvordan det ser ut så langt med tanke på trening, tropp og forberedelsene mot sesongstart. Videre stiller vi spørsmålet om hvordan trenerne ser på den kommende sesongen.

Vi har forsterket stallen med Nikolai Jensen, Jørgen Akeren, Tobias Mofjell og Oscar Aukner. Ut går Axel Ringblom. I tillegg er Nikolay Hauger tilbake i en assistent-trenerrolle. Vi har trent veldig bra siden mai, så det blir spennende å se effekten av det på isen.
Årets treningskamper er: Frillesås 16. September i Ale Surte, Gripen 4. Oktober i Trollhättan, LAIK 14. Oktober i Vänersborg og Sarpsborg 26. Oktober på Plassen.
I tillegg til det skal vi være med i EXTE-cupen i Ljusdal 18-20. Oktober. Motstandere blir trolig Ljusdal, Zorkij og Boltic.

Jeg tror sesongen kommer til å bli spennende. Jeg er litt nysgjerrig på prosjektet til Ready. Det ser interessant ut. De har en god stamme, og har hentet flere unge talentfulle spillere. Solberg har mistet noen nøkkelspillere, men har fortsatt et solid lag. Ullern blir helt sikkert å regne med i toppen, og så håper jeg Drammen fortsetter utviklingen sin. Der begynner de å få mange gode bandyspillere nå. Jeg tror serien blir tett og at det er flere lag som kommer til å melde seg på i toppen. Det er moro! Utover seriespillet så skal det bli interessant å følge landslaget under ledelse av Thomas Moen og Jojo Pettersson. Signalene fra mine spillere som har vært på samling er veldig positive, så det blir spennende å se hva de kan få til. Vi ønsker alle lag lykke til i årets sesong!
//Anders Christensen

Treningsmessig er vi godt i gang etter ferien. Vi har vært igjennom en hard August med 4 treninger i uken. En trening styrke, en trening intervall og en trening med hurtighet/eksplosivitet/spenst. Den første uken i september har vært en uke hvor vi har trent like mange økter, men vi har gått ned på intensiteten. I uke to er vi i gang igjen med en ny hard 5-ukers periode. Når det gjelder laget begynner brikkene å falle på plass og troppen er i betraktelig bedre form enn på samme tid i fjor. Det er veldig bra drive i gruppen og gutta legger ned en utrolig innsats for å bli bedre enn i fjor.

Jeg tror vi står ovenfor en mulig enda jevnere sesong enn i fjor. Stabæk med Nikolai tilbake er og blir den store favoritten. Ready, Ullern, Solberg og Drammen bør være de nærmeste utfordreren, så får vi andre gjøre opp om de siste sluttspill-plassene.
// Jørgen Styrmoe

A-laget til Ullevål har vært i gang med sesongforberedelser siden midten av april, både på is, i styrkerom og utendørs. Laget vil kommende sesong bestå av et betraktelig mer rutinert lag enn de to foregående sesongene. Hele åtte spillere er tilbake i troppen, etter studier, militærtjeneste, spill i Sverige etc. Troppen består av 18 senior- og 6 juniorspillere. De to siste helgene i september skal laget til Sverige på treningsleir. Annen helg i oktober er det cup i Rättvik. Laget bør ta minst ett steg frem i forhold til de siste sesongene.
//Espen Johansen

Vi i Sarpsborg har per dags dato 2 målvakter og 16 utespillere i troppen. Vi startet opp treningen etter sommeren i begynnelsen av August og kjørte en istrening i tillegg til to barmarksøkter den første måneden. Nå i September kjører vi to istreninger i tillegg til en til to økter barmark. 28.-29. september reiser vi på treningsleir i Surte med både treninger og to kamper mot Surte og Sunvära. Helgen 12.-14. oktober deltar vi i Rättvik cup. 26. oktober spiller vi vår første treningskamp i Norge mot Stabæk. Den 31. oktober spiller vi treningskamp mot Ullevål.

Jeg tror det kommer til å bli en jevn og spennende eliteserie denne sesongen og målet for oss er å komme oss til sluttspill, der kan alt skje:)
//Anton olsson

Stemningen i laget er veldig bra! Vi har vært i gang med felles trening siden starten av August og har vært på en Sverige tur på stor is. De nye spillerne har kommet seg godt inn i gruppen og vi har også plukket opp flere juniorspillere som ser spennende ut.

Vi har høye ambisjoner for sesongen og vi vil fortsette å utvikle oss. Vi har ett ungt lag som virkelig er under utvikling og vi ønsker å ta et par steg til i riktig retning i vinter. Det blir en spennende vinter med flere lag som ser interessante ut men vi håper på å slåss om en finaleplass også i vinter.
//Patrik Heed

Drammen Bandy trener for fullt, stor sett 3 barmark og en isøkt i uken. Vi jobber fortsatt med å ferdigstille troppen, som pr i dag er en god mix av rutine og unge lokale talenter. I år stiller klubben med 2xsmågutt lag, 2xguttelag, juniorlag, seniorlag damer, veteranlag og DB1 og DB2. Vi håper fortsatt vi kan styrke seniortroppen med et par spillere slik at vi skal kunne styre belastningen på de yngste på en fornuftig måte. Med tanke på kommende sesong så ønsker vi fortsatt å stabilisere klubben i eliteserien, drifte sunt og skape grobunn for en klubb som kan være sentral i norsk bandy de neste 10 årene. Spillere ut/inn vil offentliggjøres i god tid før isen er lagt på marienlyst.
//Anders Palmberg

Hos oss går det bra! Vi kjører på med barmark og istreninger frem mot seriestart! Har vært på en treningsleir i Sverige, med kamp og skal på en ny tur om snaut to uker, før det blir cup i Rättvik i midten av oktober.. Så håper vi å spille et par treningskamper her hjemme før seriestart hjemme mot Stabæk.. Jeg har vel litt delte tanker om kommende sesong. Jeg gleder meg, og håper laget kan fortsette å utvikle seg også kommende sesong. Noen ting ble veldig bra under fjoråret, mens andre ting må vi jobbe videre med! En spennende spillergruppe å jobbe med, og det er veldig gøy! Så vet vi at sesongen som i utgangspunktet er kort blir enda kortere og mer komprimert, så vi må holde tunga rett i munnen og være med fra start!
//Lars Christian Sveen

Treningshelg kommende helg – historisk samarbeid Alag / JR / Damer. Treningskamper alle lag søndag 23/9
Laget kommer sakte på plass, noen spillere ikke helt i hus enda, men på vei. Det blir en fin blanding av nytt og gammelt – både direkte og i overført betydning. Nye spillere: Even Lubeck (Stabæk) Ola Stokke (Ready) Maxim Pyanov (Tjust m.fl) + noen til som du får navn på senere.
//Iskander Nugmanov og Alexander Serov

Vi har holdt i gang treningene siden mai med en liten pause i juli, 01. August startet vi igjen opp for fullt og har trent bra frem til nå. Det er god stemning i gruppa og den unge troppen vokser videre fra fjorårets sesong. Ny av året er 18 år gamle Rostislav Bashmur som er tidligere juniorverdensmester og på utlån fra Jenisej. Vi ser positivt på samarbeidet med Jenisej og de unge spillerne vi får være med å utvikle. I tillegg til dette tilfører de unge russerne gode holdninger inn i treningskulturen og drar nivået opp i forhold til satsning og trening. Troppen per nå teller 20 spillere, som vi ønsker å utvikle til å bli en tropp som kan levere stabilt i årene som kommer. Vi fokuserer også på å inkludere unge spillere helt ned på gutte-nivå med et tilbud på både barmark og istreninger. To nye av året er Tor Erling Tveter som kommer hjem fra skolegang i Sandviken, og første års juniorspiller Tim Riseng som tar steget opp i A-stallen.

Jeg tror det blir en rimelig jevn sesong i år også. Det blir nok en spesiell sesong med tanke på at den er så kort, det kan by på utfordringer i forhold til restitusjon og eventuelle skader, men det får vi ta når det kommer. Vi har lyst til å kjempe om sluttspillplass, resten blir internt foreløpig.
//Jørn Walther Kristiansen

Laget har trent bra siden oppstart i april og det ser bra ut. Gikk på is tidlig i august har kjørt to økter på is siden den gang. Spiller første kamp mot LAIK lørdag 22/9. Deltar i cupen i Rättvik som vanlig og møter Stabæk i Superfinalen rett før seriestart. Vi vil veldig gjerne forsvare den tittelen etter seieren i fjor. Stallen er litt forandret i fjor, rutine er erstattet med ungdommelig pågangsmot. En del spennende tilvekster gjør at det ser veldig bra ut. Vi satser på å kjempe i toppen i år som i fjor.
//Petter Moen og Marius Austad