Forbundskaptein Moen: «Defensiv struktur vil være en prioritet»

I forrige uke ble det kjent at trenerveteran Igor Prakht forlater vervet som forbundskaptein for det norske herrelandslaget. Inn i rollen som landslagets øverste sportslige leder kommer Thomas Moen.

 

Moen er på ingen måte et ubeskrevet blad i bandy-Norge. Som spiller debuterte han for Solbergs A-lag i 1993/94-sesongen, og i løpet av mer enn tjue sesonger på øverste nivå i norsk bandy fikk Moen 505 kamper for Solberg, noe som kulminerte i seks seriegull og ett NM-gull. I løpet av sin karriere var halfen også innom Boltic og Villa Lidköping i Sverige, og fikk rundt 200 kamper i svensk eliteserie. På landslaget fikk Thomas Moen 77 landskamper fordelt over 11 VM, før han takket for seg etter VM i Moskva i 2010. Moen ble to ganger kåret til årets spiller i norsk bandy. Som lagleder kan Thomas Moen vise til sterke resultater i løpet av hans tid som spillende trener i Solberg, og under hans ledelse tok laget flere seriegull og én kongepokal.

 

I en SMS til norskbandy.no svarte Moen på noen spørsmål i forbindelse med hans nye rolle som forbundskaptein.

 

 

 

Hva tenker du om Norges prestasjoner under VM i Russland?

– Årets resultater var ikke bra nok. For store tap mot de etablerte og tapet mot USA gjorde VM til en skikkelig nedtur. Men fjerdeplassen året før var jo et høydepunkt og viser at det burde være mulig med mer stabile resultatet.

 

Hva tror du blir viktig å fokusere på for norsk landslagsbandy fremover, taktisk og organisatorisk?

– Satsing på landslagene blir viktig. Det finnes mange spennende spillere som i løpet av noen år kan ta steget videre og som må tas vare på. For A-landslaget spesielt tror jeg det blir viktig å få drillet inn et spillesystem som spillerne støtter opp under. Defensiv struktur vil være en prioritet først og fremst.

 

Hvilke sportslige mål har Norges landslag satt seg for den kommende sesongen?

– Det er litt tidlig å spikre en sportslig målsetning. Det må gjøre når vi har en oversikt over spillermaterialet og sportslig opplegg er spikret med forbundet og klubbene. Til å begynne med vil mer stabilitet i resultatene være en kortsiktig målsetning.