Felix Callander om valgene som tok han til Sverige

Hvordan startet veien mot bandygymnas i Sverige?
Det hele startet med at jeg har hatt det som en drøm helt siden jeg var liten. Jeg ville ta neste steg innen bandy, og da var det Sverige som ga med den muligheten med skole og bandy på ett høyt nivå. Så under mitt siste år i Norge før jeg flyttet over grensa skjedde det mye i mitt liv. Da kjente jeg at det var ett bra tidspunkt å ta sjansen og teste spill i Sverige.

Hva var avgjørende for ditt valg av skole?
Det som var avgjørende for meg var helt klart ett bandygymnas med høy standard og bra trenerer. Samtidig var det viktig for meg å kunne ha en bra skolegang ved siden av bandyen for at ha noe å falle tilbake på. Så når jeg da fikk muligheten å begynne i Sandviken var det ett veldig enkelt valg. Jeg hadde hørt masse bra om både skolen og bandyen som spilles der oppe.

Hvis du vil trekke frem det beste med å ta turen over landegrensa, hva vil dette være?
Det beste med alt under mine tre år var helt klart å treffe nye venner for livet, men også muligheten til å utvikle min bandykunnskap på profesjonelt nivå. Det var et veldig tight kollektiv med kompisene man fikk under tiden og at man lærte seg utrolig mye om hvordan det er å leve ett liv på egenhånd uten mamma og pappa.

Hva er etter ditt syn den største forskjellen for en ung spiller i Sverige og Norge?
Mitt syn på den største forskjellen er at det er mer kyndige trenere som jobber masse med individene og ser hva hver enkelt spiller må utvikle seg på. Men også att man begynner i tildeling alder å bygge ett grunnspill som man utvikler under flere år. I Sverige er de mer dyktige på at legge frem en langsiktig plan for hvordan man utvikler seg best. Så får man også ta med at det er en stor fordel med tilgang på stor is fra starten av august. Det bidrar mye til utviklingen.

Hva er ditt store mål som bandyspiller?
Mitt største mål innom bandyn er selvfølgelig å vinne titler! Jeg vil også utvikles til å bli en ledende spiller i mitt klubblag og landslaget. Så har jeg også et mål om å kunne teste på ett par år i Russland om jeg får muligheten. Så hadde det vært utrolig kult å kunne være med på løfte norsk bandy til en topp 4 nasjon og forhåpentligvis plukke hjem en medalje fra ett VM;)

Noe mer du vil legge til?
Utrolig bra tiltak med denne siden:) det er sånn som dette norsk bandy trenger for å ta steget videre

Vi i norskbandy.no takker Felix og ønsker lykke til med kommende sesong veien mot både titler og å heve det Norske landslaget.