Nye signeringer og ansikter som forsvinner (Del 2 av 2)

Drammen: 

 

 

Middelhavsfarerne Drammen endte på en 6. plass i 2017/18-sesongen, og er et klassisk innslag i bandy-Norge. Foreløpig er det ikke varslet om noen aktivitet på overgangsmarkedet, verken inn eller ut av klubben, men det jobbes sannsynligvis med å ferdigstille en tropp innen sommeren. Med flere sterke resultater fra fjorårssesongen, som den overraskende firemåls-seieren hjemme mot Solberg og det jevne 4-5-tapet borte mot Stabæk, er trener Anders Palmbergs menn et lag som kan utfordre og være en ugrei torn i øyet for flere av topplagene.

 

 

Høvik:

 

 

Elsket og hatet, beundret og utskjelt; de blåkledte fra fjordkanten i Bærum er er velkjent syn i norsk bandy. Høvik er et lag som har vist seg å være notorisk vanskelig å tippe på tabellen, grunnet varierende troppsammensetning og intensitetsnivå i sesongoppkjøring. De siste sesongene har likevel russiske Alexander Serov og kasakhstanske Iskander Nugmanov utgjordt en stabilt fryktinngytende og dominerende duo på Høvikbanen, og de to forventes å levere like solid i 2018. Serovs voldsomme nivå ble understreket da han ble kåret til Årets spiller i norsk bandy forrige sesong (2017/18).

 

Anført av forbundskaptein Igor Prakht burde forholdene på papiret ligge til rette for gode resultater på Høvikodden, men de siste sesongene har ikke klubben levert helt opp til de høye forventningene, på tross av kvartfinalespill i 2017/18-sesongen.

 

Høvik har ikke meldt om forsterkninger til troppen ennå, og mange venter fremdeles i spenning på meldingen om at nøkkelspillere som nevnte Serov og Nugmanov, men også landslagsmålvakt Simen Kjøllmoen og forsvarsgigant Andreas Askheim fortsetter i klubben.

 

Klubben har i tillegg flere juniorer som har etablert seg i seniortroppen og som kan komme innpå og bidra på førstelaget; her kan man blant annet trekke frem den kreative midtbanespilleren Mikkel Follesø og den dominerende forsvarsspilleren Henrik «Henke» Johnsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alexander Serov mottar prisen som årets spiller 2017/18

 

 

Ullevål:

 

 

På papiret var ikke fjorårets sesong noen videre suksess for Bergbanens store sønner, og 8 poeng var fasit etter 18 serierunder. Men går man troppen nærmere etter i sømmene, finnes det mye å berømme Oslo-laget for; Ullevål stilte sesongen 2017/18 med ligaens desidert laveste snittalder, og flere lovende spillere viste seg frem som bærebjelker i det unge eliteserie-prosjektet. De fleste i startelleveren var også med i Ullevåls juniorlag, som mildt sagt dominerte i fjorårets liga, og som knuste Stabæks juniorlag hele 10-2 i NM-finalen på Bergbanen. I tillegg har Ullevål gjennom flere sesonger på rad vært faste innslag i ungdomslandslagene.

 

Ullevål Idrettslag har ikke offentligjort noen nyervervelser på overgangsmarkedet, men kan som nevnt skilte med en meget spennende og fremadstormende juniortropp. Her vil spillere som Timian Strømdahl Fossli, Ola Røed og målvakt Brage Lae være naturlige å trekke frem. Dersom «Prosjekt Bergbanen» får fem-seks eliteserie-sesonger til i bagasjen, kan Ullevål fort komme til å dominere norsk bandy i løpet av det neste tiåret.

 

 

 

 

 

 

 

Deler av juniorlaget som vant NM sesongen 2017/18

 

 

Konnerud: 

 

 

Med seier i kvalikken mot Skeid fornyet klubben fra Drammen vest i fjor sin eliteseriekontrakt, og Konnerud gjør seg i disse dager klare for en ny sesong på øverste nivå, for bare andre gang i klubbens 90 år lange historie. Konnerud sjarmerte en hel bandynasjon da de rykket opp, og med legender som Ole Blom i spissen kjempet laget med nebb og klør for livet i toppdivisjonen. Likevel fikk klubben en tøff 2017/18-sesong; med kun 6 poeng sekken var kvalifiseringsrundene eneste håp for Konnerud. Men de rødhvite slapp med skrekken, og Buskerud kan se frem til en ny sesong med fire lag i eliteserien.

 

Konnerud har ikke offentliggjort noen spillerervervelser sålangt, men har meddelt på sine facebook-sider at de skiller lag med hovedtrener Dag Erik «Bukken» Amundsen. Amundsen sto bak Konneruds opprykk, og klubbens første eliteserietrener etterlater seg noen store sko å fylle.

 

Mannen som får i oppgave å fylle dem er Jørgen Styrmoe, et meget spennende trenerkort i norsk bandy. Styrmoe er en av få nordmenn som i år tas opp i Sveriges høyeste bandytrenerutdanning. I en pressemelding varsler klubben om at:

«Hans avtrykk vil, om man lykkes, være offensiv, tydelig angrepsbandy på en litt unorsk måte.»

Lovende takter fra et nåværende bunnlag i norsk toppbandy! Kan Styrmoe være mannen som skal gjøre underverker på Konnerud Stadion?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        Jørgen Styrmoe

 

Sarpsborg:

 

 

 

Endelig er tiden kommet; Østfold har nok en gang et eliteserielag i norsk toppbandy!

 

Pre-season er bare såvidt igang, men «Særp» har ikke ligget på latsiden; klubben, som dominerte fjorårets 1. divisjon, har offentliggjort kontraktsforlengelse med flere vitale spillere, som fjorårets målmaskin Max Pherson og half-veteran Anton Olsson. Sistnevnte går inn i sin niende sesong for de blå. I tillegg har SBK et meget spennende spisstalent i 18-åringen Mathias Nilsen, som leverte knallsterke 21 mål i 1. divisjon i 2017/18.

 

Sarpsborg har også på trenersiden forlenget med Tobias Johansson, som har stått bak lagets enorme suksess i 1. divisjon.

 

På tross av en dominerende fjorårssesong har Sarpsborg Bandyklubb en tøff sesong i vente; steget fra nivå to til nivå ett i norsk bandy har for flere lag vist seg å være enormt, og det blir en tøff oppgave å ta poeng på bortebane, der blant annet lang reisevei er en medvirkende faktor. Men dersom klubben makter å gjøre hjemmebane Sarpsborg stadion til et fort, kan fremtiden likevel være lys for Østfoldsbandyen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

             

 

 

              Max Pherson                                                Mathias Nilsen