Nye signeringer og ansikter som forsvinner (Del 1 av 2)

Etter endt 2017/18-sesong begynner klubbene så smått å forberede spillerstallene til nye slag. I den forbindelse har spennende signeringer kommet til, mens veteraner har trukket seg tilbake. Her er en oppdatering på hvilke spillere som har blitt signert og hvilke som har takket for seg.

 

Solberg:

 

 

 

 

Etter nok et finaletap har Drammensgiganten begynt forberedelsene mot sesongen 2018/19, og laget har på sine hjemmesider meldt om at flere nøkkelspillere, som Petter Moen, Ole Tobias Fevang og Sondre Kristoffersen, forlenger kontrakten.

 

Tre spillere har takket for seg; Simon Stavis, Thomas Moen og Lars Fredrik Olsen forlater klubben etter mange års trofast tjeneste, og vil etterlate seg noen store tomrom i troppen som må fylles. Klubben melder samtidig om at den skiller lag med sine hovedtrenere Robert Arnesen og Ståle Børresen, som har stått ved roret de siste to sesongene, og sørget for ett seriegull og to NM-sølv.

 

Hvilke forsterkninger som kommer til å hentes gjenstår å se, men det at de har klart å beholde sine viktigste spillere viser at de regjerende seriemesterne mener alvor også i år. Dersom gutta fra «Ælva» klarer å erstatte den rutinen og erfaringen de mister etter Thomas Moen, Simon Stavis og Lars Fredrik Olsen, vil det nok en gang ligge en eim av edelt metall over Buskerud når november og isbaner igjen melder sin ankomst.

 

 

Stabæk:

 

 

Støvet har lagt seg på Plassen etter seier i en forrykende finalekamp, og trener Anders Christensen vil kunne se frem til en ny sesong med gjenkjennbar tropp; så langt har ikke klubben meldt om noen frafall i rekkene. Det vil si at laget også i år kommer til å nyte godt av erfaringen de har i bagasjen, gjennom spillere som Fredrik Randsborg, Petter Løyning og Aleksander Nygård. Stallen er bred og stabil, og med gode alternativer i stort sett alle posisjoner har Stabæk vist seg å være svært vanskelige å få has på.

 

Så langt har det ikke gått rykter om at noen forsterkninger blir hentet inn utenfra, men det gror godt bakover i troppene til Stabæk. Bærumsklubben kan prise seg lykkelige over at førsteårs junior Markus Fremstad valgte å bli i klubben, på tross av tilbud i Sverige, og unggutten har allerede vist seg som en spiller som er klar for det øverste nivået i norsk bandy. Også andre talenter som Tobias Mofjell og målvakt Nikolai Mahle kan komme til å få spilletid til sesongen. Stabæk er uten tvil å regne med også i år, men det skal sies at de «Blaa» fikk det tøft i møte med Solberg i foregående sesong, og ting kan tyde på at neste sesong kan bli enda jevnere enn den foregående.

 

 

 

Ullern:

 

 

Men Stabæk trenger ikke lenger dra helt til Drammen for å møte kapabel motstand; på andre siden av Vollsveien ligger det nemlig klubb som sakte men sikkert kniver seg inn i medaljekampen i norsk bandy. Ullerns bandylag har gjennom flere år vært et fast innslag i norsk toppbandy, men det er først de siste sesongene at laget virkelig har vist hva de er i stand til å utrette. Sterke resultater som seier mot naborival Stabæk 2. juledag og bronse i grunnserien viser at det har blitt lagt ned et enormt arbeid på Ullernbanen, og de rødhvite fra Oslo vil være interessert i å spise kirsebær med de store gutta også i neste sesong.

 

Klubben melder på sine hjemmesider at de beholder Lars Christian Sveen som hovedtrener. Sveen har vist at han virkelig kan lede et lag på dette nivået, og at klubben får beholde hans tjenester kan være nøkkelen til en vellykket sesong også i 2018/19. På sin Instagramkonto har klubben meldt om to spillersigneringer i Vemund Torkildsen og Christoffer Carlström, og laget later til å være på ball i forberedelsene av stallen. Ullern er kjent for sin gode keepertradisjon og sitt sterke juniorakademi, og både den unge målvakten Henrik Heed og den offensive måltyven Andreas Sletta vil være å regne med den kommende sesongen. Ullern kan bli et lag å se opp for når kuldegradene returnerer til bandy-Norge!

 

              

 

 

 

 

Ready:

 

 

 

Oslo-laget leverte i fjor en i høyeste grad godkjent sesong; 4. plassen i eliteserien vitner om godt arbeid i kulissene. Cupmestrene fra 2015 hadde flere profiler i laget som sto frem i 2017/18-sesongen, der kanskje den største av dem alle, kometen Isak Jerner, leverte meget sterke prestasjoner i flere viktige kamper. Sesongen kan vel ikke betegnes som noe annet enn en enestående suksess for Jerner, som i tillegg debuterte for A-landslaget under VM i Russland 2018.

 

Laget har også hatt flere sterke kort i spillere som Jacob Rønneberg og Daniel Andersson.

 

Så langt har de mørkeblå kun offentliggjort én ny signering; halfen Viktor Honeth hentes fra Vetlandas juniorlag i det som kan vise seg å være en meget spennende overgangsavtale. 18-åringen, som begynte sin karriere i Åby/Tjureda, har tatt turen fra «talangfabrikken» i Sør-Sverige for å ta en lederrolle i et ungt juniorlag og for å være med i kampen om en plass i startelleveren på seniornivå. Med kvaliteter som høyt tempo og et tungt tilslag fra venstre blir svensken, som får draktnummer 85, en spennende mann å følge i årets sesong.

 

 

 

 

Mjøndalen:

 

 

 

 

Den tradisjonsrike Drammensklubben havnet på en respektabel 5. plass i eliteserien 2017/18, og vil også i 2018/19-sesongen være ute etter å ta en skalp eller to fra uforvarende storlag. De brunkledte hadde i fjor flere sterke spillere i Andrei Anufrienko, Vadim Rusin og Robin Cras, og med sterke juniortalenter som William Falck og Ola Vigdal i horisonten er fremtiden lys for drammensbandyen.

 

Så langt har ikke Mjøndalen meldt om noen overganger eller signeringer.